Hlavní obsah

Manželku majitele Tetra Paku nalezli mrtvou

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Jedna z nejbohatších Britek, osmačtyřicetiletá Eva Rausingová, byla nalezena v úterý mrtvá ve svém londýnském domě v Chelsea. Žena patří do rodiny vlastníků společnosti Tetra Pak. V souvislosti s její smrtí byl zatčen její 49letý manžel, vnuk zakladatele společnosti Hans Kristian Rausing, uvedl list Standard na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Eva Rausingová

Článek

Policie uvedla, že bydliště Rausingové v úterý prohledala na základě informací, které získala při pondělní protidrogové razii. Zadržela při ní 49letého muže, podle nových informací jde přímo o jejího manžela. Na základě jeho výpovědi při výslechu prohledali dům Rausingové. Tělo ženy nalezli v její ložnici v prvním patře, následně byl Rausing zatčen.

Smrt Rausingové je zatím vedena jako neobjasněná, čeká se na výsledky pitvy.

Rausingová a její manžel byli v roce 2008 stíháni kvůli tomu, že v jejich domě byl nalezen crack, heroin a kokain. Rausingová byla v roce 2008 zadržena poté, co se záměrně pokusila propašovat menší množství cracku na americké velvyslanectví v Londýně.

Její manžel je synem zakladatele Tetra Paku. Rodinné jmění se odhaduje na 5,4 miliardy liber.

Pár má čtyři děti a přátelil se s princem Charlesem. Ten Evu Rausingovou neodvolal ze své nadace ani po skandálu s drogami.

Rausingová věnovala statisíce liber na pomoc drogově závislým, ale sama se narkomanie zbavit nedokázala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám