Hlavní obsah

Drama v polském autobusu: řidič zkolaboval, pasažéry zachránily důchodkyně

Právo, Pavol Minárik
Gdaňsk

Dramatické okamžiky zažili cestující autobusu, který ve čtvrtek ráno přijížděl do Gdaňska na severu Polska. Jeho řidič se náhle zhroutil a upadl do bezvědomí. Dvě pohotové cestující se ale dokázaly chopit volantu. Vjely sice do protisměru a narazily do svodidel, ale autobus nakonec zastavily.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič autobusu se za volantem zhroutil, řízení se chopily dvě cestujícíVideo: PKS Gdańsk

 
Článek

Autobusem jelo dvacet lidí. Neštěstí zabránily dvě ženy, které se okamžitě chopily volantu a s pomocí dalších cestujících se jim podařilo po 400 metrech autobus zastavit.

Autobus sice křižoval silnici a narazil při tom do svodidel i jednoho zaparkovaného auta, nikdo ale neutrpěl vážnější zranění, uvedla Marzena Szwed-Sobaňská z gdaňské policie

„Tito lidé svým odvážným činem zachránili všechny cestující,“ uvedl pro polskou televizi TVN24 ředitel gdaňského dopravního podniku PKS Piotr Topolewicz.

„Odvážné ženy, které svou duchapřítomností zabránily tragédii, budou moci bezplatně jezdit našimi autobusy,“ uvedl ještě Toplewicz. Zatím se ale PKS podařilo spojit jen s jednou z žen, dopravní podnik však doufá, že se jim povede brzy kontaktovat i druhou.

Řidič skončil v nemocnici, jeho stav není vážný. Lékaři neuvedli, proč upadl do bezvědomí, test krve ale potvrdil, že nebyl pod vlivem alkoholu.

Jde už o druhý podobný případ v poslední době, kdy se řidič autobusu za jízdy zhroutil a cestující bleskovou reakcí zabránili tragédii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám