Hlavní obsah

Dopravní policista znásilnil v Moskvě dvě desítky žen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Maniak, který znásilnil nejméně dvě desítky žen na jihu Moskvy, byl dopravní strážník. Senzační zatčení nyní plní rubriky ruských listů věnované kriminalitě a zapadá do série skandálů, jimž v poslední době čelí ruská policie.

Článek

Údajný násilník, podle médií inspektor Artur Kosicyn (32), se mezitím doznal k pěti napadením, z dalších 15 je podezírán. Zatím jej identifikoval tucet obětí. Po zatčení se podle populárního listu Komsomolskaja pravda pokoušel policisty uplatit; za svobodu nabízel zprvu 300 000 rublů, pak dokonce 1,5 miliónu (přibližně 175 000, respektive 876 000 Kč), ale marně.

Drzost, se kterou násilník operoval, již dříve vzbudila v novinách domněnku, že strach na sídlišti Zjablikovo na jihu metropole nejspíše šíří policista, jistý si beztrestností. Strážník prý znásilňoval během volna mezi službami, oběti vyhlížel z černého terénního vozu a pak je zastrašoval nožem; občas stihl během 24 hodin přepadnout i dvě ženy.

Klec spadla až o čtvrteční noci, kdy násilník přepadl dvaatřicetiletou Moskvanku, která se zdržela v práci a o druhé v noci se vracela domů. Spolu s obětí vstoupil do výtahu, kde vytáhl kuchyňský nůž. Ale žena se nenechala zastrašit, nečekaně kladla odpor a násilník raději utekl. Žena vzápětí zavolala na policii, jejíž hlídka zadržela podezřelého. Kosicyn byl vzápětí převezen do cely a vyhozen od policie.

Podle vyšetřovatelů ženy přepadával už od března, a to zřejmě nejen v Moskvě, ale i v blízkém městě Podolsk, kam byl přeložen poté, co nezvládl psychologický test. Obětí může být ještě více než dvě desítky.

Zjablikovo má špatnou pověst od jara, kdy ve zdejší samoobsluze jiný policista zastřelil tři lidi a dalších šest zranil. Od té doby prakticky každý den ruská média referují o zločinech strážců pořádku.

Jeden z poslanců vládnoucí strany Jednotné Rusko dokonce navrhl ministerstvo vnitra rozpustit, ale nápad zamítl premiér Vladimir Putin: ministerstvo vnitra má nyní zhruba 1,4 miliónu zaměstnanců, tedy více, než má armáda vojáků (zhruba milión), a líčit všechny v černých barvách by nebylo spravedlivé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám