Hlavní obsah

Doněckem otřásl silný výbuch, obě strany hlásí další mrtvé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doněck
Aktualizováno

V Doněcku, hlavní baště proruských separatistů na východě Ukrajiny, zahřměl ve čtvrtek večer silný výbuch, který rozbil okna hned v několika čtvrtích. Uvedl to na svém webu list Ukrajinska pravda s odvoláním na svědectví ze sociálních sítí. Síla výbuchu prý připomínala explozi muničního skladu na počátku loňského prosince.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Doněckem otřásl silný výbuchVideo: AP

 
Článek

Výbuch, který podle separatistů způsobilo nejspíše ukrajinské ostřelování, si podle ruské agentury Interfax vyžádal dva mrtvé a 13 zraněných. Další tři desítky lidí musely opustit své poškozené domovy.

Separatisté tvrdí, že ukrajinská armáda ostřeluje Doněck taktickými raketami Uragan; tento sovětský zbraňový systém představuje raketomet se šestnácti raketami ráže 220 milimetrů, z nichž každá dopravuje na cíl ve vzdálenosti až 35 kilometrů bojovou hlavici o váze až 100 kilogramů.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

V Doněcku se rozhořely prudké boje.

V blízkosti Doněcku, u města Avdijivka pokračují prudké boje. Proruští separatisté za posledních 24 hodin ztratili u této obce 26 bojovníků, 60 dalších radikálů bylo zraněno. Na sociální síti Facebook to dnes oznámil policejní šéf Doněcké oblasti Vjačeslav Abroskin. Povstalci zároveň oznámili, že za posledních několik dnů bylo na východě Ukrajiny zabito nebo zraněno kolem 200 ukrajinských vojáků.

Foto: Evgeniy Maloletka, ČTK/AP

U města Avdijivka pokračují prudké boje.

Sama ukrajinská armáda přiznala dnes dva zabité vojáky a devět zraněných.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Boje si vyžádaly i zraněné v řadách civilistů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám