Hlavní obsah

Do Doněcku míří další tanky

– Kyjev • Aktualizováno

K východoukrajinskému Doněcku se po tvrdých víkendových bojích mezi vojáky a separatisty stahují další vojenské kolony, v nichž nechybí tanky. Kyjev tvrdí, že jsou to ruští vojáci, rebelové to popírají. Uvedla to v pondělí agentura AFP.

Foto: ČTK/AP

Tato tanková kolona povstalců byla vyfocena u Doněcku o víkendu.

Článek

Agentura nově informovala o šesti tancích a dvou obrněných transportérech u Šachtarsku a 14 nákladních vozech s houfnicemi v Makijivce. Odtamtud byly už o víkendu spatřeny čtyři desítky nákladních a cisternových automobilů, z nichž několik táhlo dělo a byli na nich muži v zelených uniformách bez označení.

Foto: ČTK/AP

Obrněné vozidlo separatistů

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V Doněcku se tvrdě bojovalo celý víkend a střelba neustala ani v noci na pondělí. Ostrý boj pokračuje zejména u doněckého letiště. Intenzivní střety jsou hlášeny také z nedalekého Debalceva.

Tanky jižně od Doněcku

Podle ukrajinské vlády posiluje povstalce ruská armáda. Kyjev už v pátek ohlásil přejezd ruské kolony s třicítkou tanků, houfnic a vojáky přes ukrajinské hranice, tuto informaci však nepotvrdily ani Spojené státy, ani NATO a Rusko zprávu popřelo. Separatisté tvrdí, že jejich řady pouze posílily zálohy.

Reklama

Související články

Doněck ostřelovali osm hodin

Východoukrajinský Doněck, který je pod kontrolou separatistů, čelil v noci na neděli nejsilnějšímu ostřelování za poslední měsíc. Trvalo skoro osm hodin. Podle...

Výběr článků

Načítám