Hlavní obsah

Depardieu nesmí pět let na Ukrajinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajina podle tamních médií zakázala francouzskému herci Gérardu Depardieuovi vstup na své území, a to na dobu pěti let. Uvedla to agentura AP.

Foto: Rasul Yarichev, Reuters

Gérard Depardieu

Článek

Ukrajinský zpravodajský web Apostrof v úterý zveřejnil dokument, který má být dopisem ukrajinské civilní rozvědky SBU, ve kterém se uvádí, že 66letý Depardieu zákaz vstupu na Ukrajinu dostal „v zájmu zajištění bezpečnosti státu“.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Depardieu si vyzvedl ruský pas přímo u Putina Video: Reuters

Agentura Interfax pak citovala mluvčí tajné služby Elenu Gitlanskou, podle níž opatření přišlo z podnětu ministerstva kultury. To před časem přišlo s návrhem na seznam herců, hudebníků a dalších umělců, které považuje za hrozbu pro národní bezpečnost.

Depardieu pozornost ukrajinských úřadů nedávno přitáhl, když podpořil ruskou anexi Krymského poloostrova z jara 2014. V květnu také prohlásil, že je připravený zemřít za Rusko. [celá zpráva]

Otevřeným přátelstvím s ruským prezidentem a podporou jeho politiky pobuřuje Ukrajinu i některé západní politiky. Například loni herce citovala lotyšská média, když na filmovém festivalu v Rize prohlásil: „Miluji Rusko a Ukrajinu, která je součástí Ruska.“

Depardieu získal v roce 2013 ruské občanství, když se chtěl vyhnout placení vysokých daní ve své rodné Francii. Takový daňový zákon tam ale nakonec neschválili.

Reklama

Související témata:

Související články

Lukašenko učil Depardieuho kosit louku

Francouzský herec Gérard Depardieu, který před dvěma lety přijal ruské občanství, navštívil ve středu Bělorusko. S jeho prezidentem Alexandrem Lukašenkem...

Výběr článků

Načítám