Hlavní obsah

Demonstranti zaútočili v Londýně na auto s princem Charlesem

Novinky,
Londýn
Aktualizováno

Demonstrující studenti v Londýně zaútočili ve čtvrtek na automobil, ve kterém seděl princ Charles a jeho žena Camilla. Uvedla to agentura AP. Oba vyvázli nezraněni, uvedla televize SkyNews.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útok demonstrantů na auto s princem CharlesemVideo: Reuters

 
Článek

Demonstrující studenti na jejich vůz zaútočili v centru Londýna na Oxford Street. Údajně jeden z demonstrantů kopl do jejich auta. Taky na černý vůz někdo hodil světlou barvu. Vůz má i popraskané neprůstřelné sklo v jednom z oken.

Údajně také byla vyražena výloha jednoho obchodu u Picadilly Circus.

Londýn zažil ve čtvrtek už třetí studentskou demonstraci proti plánu Cameronovy vlády zvýšit strop školného na univerzitách z 3000 na 9000 liber ročně. Plán nakonec schválil parlament většinou 21 hlasů, pro bylo 323 poslanců, ovšem část koaličních poslanců byla proti, nesouhlasilo s ním 21 liberálních demokratů, pro jich bylo 28. Proti bylo i šest konzervativců. [celá zpráva]

Poté, co byl plán schválen, násilí demonstrantů vzrostlo. Zraněno bylo už devět policistů, z toho osm vážně. Celkem bylo zraněno na třicet lidí.

Protestující dav se také pokusil proniknout do budovy ministerstva financí. Poté vyrazili okna nejvyššího soudu. Na ulici pálí protestující plakáty, ovšem mnohdy jen proto, aby se ohřáli.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Zadržený protestující v Londýně

Večer kolem desáté SEČ se demonstrující přesunuli na Westminsterský most, kde je policie zadržuje. Nasadila také psy. Policie ale současně brání odejít lidem, kteří říkají, že chtějí domů.

Reklama

Výběr článků

Načítám