Hlavní obsah

Další vítěz polské soutěže v pití vodky zemřel

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poznaň

Smrtí 46letého muže skončila soutěž v rychlostním pití vodky v polském městečku Gostyň u Poznaně. Půllitrovou lahev tvrdého alkoholu vypil muž na jeden zátah za sedm sekund, vzápětí ale upadl do bezvědomí a zemřel. Je už druhým vítězem podobné soutěže, který klání v pití vodky nepřežil.

Foto: Profimedia.cz

Lahve vodky

Článek

„Na druhém a třetím místě skončili dvaadvacetiletí a třiadvacetiletí mladíci, kterým vyprázdnění půllitrové lahve vodky trvalo o pár sekund déle,“ uvedla polská televize TVN24.

Podle TVN24 podobné soutěže nejsou na polském venkově nijak ojedinělé a často končí tragicky. Naposledy zemřel v západopolském Wawrově dvě hodiny po podobné soutěži 63letý muž, který na jeden zátah za několik sekund vypil lahev vodky o obsahu 0,7 litru. Zemřel dvě hodiny po konci soutěže na záchytce.

Polský internet je plný informací o podobných soutěžích a ani častá smrt účastníků nesnižuje zájem o ně. [celá zpráva]

Pro dospělého člověka je smrtelná dávka čtyři promile alkoholu v krvi, mnozí účastníci ale měli i dvaapůlkrát více a přežili.

V Gdaňsku se v minulosti opakovaně konalo Akademické mistrovství v pití vodky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám