Hlavní obsah

Další Ukrajinec padl na Donbasu, ostřelování pokračuje

Kyjev

Jeden ukrajinský voják padl a další čtyři byli zraněni v průběhu posledních 24 hodin na východě Ukrajiny. V pondělí to uvedl mluvčí ukrajinské vlády pro operace ATO zaměřené proti separatistům Andrij Lysenko.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Kolona ukrajinských houfnic stahující se od Debalceva k Artěmivsku

Článek

„Za posledních 24 hodin následkem bojů jeden voják padl a čtyři byli zraněni, prohlásil Lysenko.

Nejaktivnější byli separatisté, stejně jako v předchozích týdnech, v Doněcké oblasti, kam přesunuli dělostřelectvo. Palba se soustředila od nedělního podvečera na Avdijivku. V tomto směru bylo zaznamenáno patnáct případů ostřelování, z toho devět za použití těžkých zbraní.

U Mariupole, kde bylo zaznamenáno patnáct případů ostřelování, nasadili separatisté obrněné transportéry BMP a minomety. Palba na Marjinku byla tak silná, že na ni ukrajinská strana musela odpovědět.

Doněčtí separatisté zase obvinili ukrajinské síly, že z děl ostřelovaly dokučajevskou rafinerii z houfnic ráže 122 mm. Houfnice D-30 byly použity i u Dzerdžinsku a Majorsku.

V sobotu byla palba ještě intenzivnější, ukrajinské síly zaznamenaly padesát pět případů ostřelování, z toho 25 u Doněcku, ale žádný voják nepadl, tři byli zraněni.

Reklama

Výběr článků

Načítám