Hlavní obsah

Čtyři Čechy zranil pád skály na proslulou pláž na ostrově Zakynthos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sedm lidí utrpělo zranění po pádu části skály na pláži řeckého ostrova Zakynthos, byli mezi nimi také čtyři Češi. Žena se zlomeným obratlem skončila v nemocnici, zranění jejího manžela a dvou dětí jsou lehká stejně jako u dalších tří turistů, napsala ve čtvrtek agentura DPA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pád skály na proslulou pláž na ostrově ZakynthosVideo: AP

 
Článek

Mluvčí ministerstva zahraničních věcí Michala Lagronová uvedla, že celá rodina byla převezena do nemocnice. „Muž a dvě děti byli zraněni lehce a zůstanou v nemocnici jen na další pozorování. Žena má pravděpodobně poraněnou páteř a budou pokračovat další vyšetření, na základě kterých se rozhodne, zda bude nutná operace, či nikoli,” řekla Lagronová.

Skála se zřítila na pláž Navagio Beach, jednu z nejkrásnějších pláží nejen na ostrově, ale možná i v celém Středomoří. Přezdívá se jí také Pláž ztroskotání podle vraku pašerácké lodi, která zde uvízla v roce 1980 a byla ponechána svému osudu. Na pláž se lze dostat pouze lodí.

Jedna z nejkrásnějších pláží ostrova Zakyntos Navagio Beach

Záchranáři se psy prohledali postižené úseky a zjišťovali, zda pod kusy skály nejsou další zranění. Neštěstí si oběti na životech nevyžádalo.

Pád skály způsobil ale velké vlny. Ty postihly minimálně tři výletní lodi s turisty, které se převrhly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám