Hlavní obsah

Chtěl zlomit rekord v pití alkoholu, za jeho smrt stíhají barmana

Právo, nek

Obvinění ze zabití z úmyslné nedbalosti čelí barman ze středofrancouzského Clermont-Ferrandu za to, že stále naléval zákazníkovi, který chtěl pokořit „rekord“ podniku zaznamenaný na černé tabuli na zdi. Ten činil 55 sklenek alkoholu za večer.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Sedmapadesátiletý host tak hrdlem prolil 56 štamprlí nejrůznějších lihovin, čemuž přihlížela jeho dcera a známí. Když nového „rekordmana“ nesli domů, začal mít srdeční potíže a záchranka ho odvezla do nemocnice, kde následující den zemřel. [celá zpráva]

Právník dcery argumentoval, že barman hostu naléval i ve chvíli, když už viděl, že není zcela fit a neuvědomoval si, co dělá. „Majitel baru se tak dopustil závažné chyby,“ zdůraznil.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Právní zástupce barmana naopak tvrdí, že jeho mandant se snažil hosta od rekordu odradit. Bylo prý sice „chybou“, že dosavadní rekord visel na tabuli, avšak „nikdo návštěvníky baru nenutí jej pokořit“.

Sám barman se brání slovy, že nemůže stále kontrolovat, kdo, co a kolik pije. „Nemůžeme stát za každým hostem,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám