Hlavní obsah

Chorvatsko zasáhlo zemětřesení

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záhřeb

Zemětřesní o magnitudě 5,1 stupně zasáhlo v pondělí ráno v 6:28 Chorvatsko v oblasti Sisaku, uvedl server volcanodiscovery. Ohnisko bylo asi 8 km západně od Petrinje v hloubce deseti kilometrů. Od hlavního města Záhřebu bylo vzdálené 40 km, od skoro čtyřicetitisícového Sisaku 15 km.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamera zachytila zemětřesení v ChorvatskuVideo: AP

 
Článek

Středně silné otřesy pocítili obyvatelé Petrinje, slabé i lidé v metropoli. Podle obyvatel Veliké Gorice trvaly otřesy dvacet sekund

Na záběrech ze Sisaku, který zveřejnil Jutarni list, jsou vidět popadané kusy omítky a cihel. Popadaly také střešní tašky.

Foto: repro Jutarni list

Škody napáchané zemětřesením v Sisaku

Starosta Petrinje Darinko Dumobivić uvedl, že v tomto městě jsou škody největší a někteří obyvatelé už nahlásili popadané zdi: „Není to dobré ráno. Od 6:29 mi lidé volají non stop, každý má problém. Ve městě popadalo z domů mnoho cihel a tašek, poškozené jsou komíny. V mém domě mi popadalo vše z poliček. Hasiči, civilní obrana, komunální služby, všichni jsou na nohou a zjišťují škody.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám