Hlavní obsah

Cestující propašovala do letadla batole, ukryla ho v příručním zavazadle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Posádka dopravního Airbusu A319 společnosti Air France směřujícího z Istanbulu do Paříže objevila v příručním zavazadle jedné z cestujících batole. Agentura AFP napsala, že dívenku pocházející z Haiti v tašce pašovala Francouzka, která ji chce adoptovat.

Foto: Profimedia.cz

Airbus A319 společnosti Air France.

Článek

„Ta brašna patřila ženě, která seděla v zadní části letadla. Když ji otevřela, pasažéři z další řady sedadel si všimli, že se uvnitř cosi hýbe, a upozornili na to stevardky. Ty uvnitř objevily jednoroční až dvouroční holčičku,“ cituje server Planet.fr cestujícího, jenž se představil jen jako Vincent.

Dítě bylo objeveno až v druhé polovině letu, a posádka se proto rozhodla pokračovat do cílové destinace, tedy na pařížské letiště Charlese de Gaulla.

Letušky ženu i s holčičkou přesadily do přední části letounu, aniž by byli cestující upozorněni na to, co se stalo, dodal citovaný šestatřicetiletý cestující.

Ženu i s dítětem zadrželi a vyslechli ještě na letišti, podle BBC se ale policisté i žalobci rozhodli proti nejmenované Francouzce nevznést žádná obvinění.

Reklama

Výběr článků

Načítám