Hlavní obsah

Čeští turisté vypadli na Slovensku z raftu, zaměstnali záchranáře dvou států

Právo, ivi, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři čeští turisté vypadli v sobotu z raftu na slovenské straně řeky Dunajec. Z rozbouřené řeky po nedávných povodních je dostali slovenští a polští záchranáři.

Foto: HZS

Záchranáři na řece Dunajec

Článek

Čeští turisté měli štěstí, že jejich volání o pomoc uslyšela pracovnice infocentra v obci Lesnica a přivolala záchranáře. Slovenská Horská záchranná služba požádala o součinnost polské kolegy, kteří přijeli na místo společně s polskými hasiči.

„Záchranáři a hasiči prohledávali břeh řeky v místech, kde byli Češi naposledy spatřeni. Tři osoby se podařilo vytáhnout bez zranění na polské straně. Čtvrtá osoba se rovněž bez zranění dostala z řeky samostatně a požádala o pomoc místní obyvatele,“ uvedli horští záchranáři na svém webu. České turisty ve věku 47, 50, 64 a 71 let si pak na polské straně vyzvedli kamarádi.

Foto: HZS

Zásah na Dunajci

Slovenská Horská záchranná služba byla požádána o pomoc rovněž v Mlynické dolině ve Vysokých Tatrách. Zdravotní problémy a vyčerpání totiž nahlásily dvě turistky z České republiky se dvěma dětmi ve věku 13 let. Horští záchranáři při této akci požádali o součinnost letecké záchranáře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám