Hlavní obsah

Čeští alpinisté se zřítili v Alpách, žena nepřežila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Salcburk

V rakouských Alpách zahynula v pondělí večer Češka při zlézání hory nedaleko Kaprunu. Další Čech, který se na vrchol hory Großes Wiesbachhorn snažil dostat s ní, se těžce zranil a je v nemocnici v Zell am See. Informovala o tom v úterý agentura APA.

Foto: Profimedia.cz

Alpinisté během výstupu na vrchol ve výšce 3 564 metrů nad mořem uklouzli. Ilustrační foto

Článek

Podle záchranářů oba dobře vybavení alpinisté během výstupu na vrchol ve výšce 3 564 metrů nad mořem uklouzli na sněhovém poli a zřítili se.

Těžce zraněnému muži se podařilo kolem 20:00 hodin přivolat pomoc. Kvůli špatnému počasí se k němu však nedostal vrtulník, a tak trvalo dalších několik hodin, než na místo dorazila skupina 13 záchranářů s lékařem. Žena už ale v té době byla po smrti.

Muže, který byl podle APA pravděpodobně manželem zesnulé, se záchranáři kvůli jeho zraněním rozhodli nechat přes noc na horské chatě v blízkosti neštěstí a zde stabilizovat jeho stav. Do nemocnice v Zell am See jej dopravil vrtulník až v úterý brzy ráno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám