Hlavní obsah

Češi chtěli krást ve Vídni, tamní policie musela střílet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Policie ve Vídni za použití varovných výstřelů zadržela trojici Čechů, která se dnes v rakouské metropoli pokusila okrást jistého muže. Čtvrtý Čech, který skupinu doprovázel, je podle portálu heute.at na útěku.

Foto: Novinky

Článek

Mladíci podle rakouské policie přijeli do Vídně taxíkem z Brna, aby zde pokračovali v oslavách. Ještě v České republice se prý značně posílili alkoholem a drogami. Ačkoli dorazili brzy ráno, diskotéka už byla zavřená. Chvíli proto bloumali vídeňskými ulicemi, až se jeden z mladíků rozhodl k loupeži. Jistému muži se pokusil z ruky vytrhnout dvě prázdné tašky, ten se ale bránil, takže se čtveřice dala na útěk.

Policisté takřka okamžitě dopadli jednoho mladíka, další dva pak zadrželi po krátkém útěku poté, co třikrát vypálili varovné výstřely do země. Po čtvrtém Čechovi vyhlásili Rakušané pátrání.

Zadržení Češi jsou ve věku 17 až 19 let, při prohlídce u nich policisté našli čtyři tablety extáze, která je označována za takzvanou taneční drogu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám