Hlavní obsah

Čelní srážka vlaků v Rakousku si vyžádala přes 40 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Celkem 41 zraněných, z toho pět vážně, si v pondělí v 8:45 vyžádala čelní srážka rychlostních vlaků ve Vídni, uvedl list Die Prese. Soupravy se srazily ve vídeňské městské části Penzing. Příčina neštěstí se podle rakouské železniční společnosti ÖBB vyšetřuje, spekuluje se ale o poruše výhybky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Vídni se srazily rychlostní vlakyVideo: Reuters

 
Článek

Srazily se dva příměstské vlaky trasy S45, řekla mluvčí železnic Sarah Nettelová. Takzvaná západní trať byla uzavřena až po západní předměstí rakouské metropole Hütteldorf.

Foto: Heinz-peter Bader, Reuters

Vlaky se srazily čelně

Obě soupravy byly obsazeny, jelo v nich sto až dvě stě lidí. K transportu těžce zraněných do nemocnice byly nasazeny dva vrtulníky. Mezi vážně zraněnými je i strojvůdce a jeho spolupracovník. Vrtulníkem byly do nemocnice přepraveni i 25letá žena a 54letý muž a žena, u níž nebyl uveden věk, všichni s těžkými zraněními. Na místě zasahovalo na 50 záchranářů.

Foto: Heinz-peter Bader, Reuters

Záchranáři vynáčejí jednu ze zraněných osob.

Jedna osoba zůstala podle záchranářů zaklíněna v troskách. Tu se podařilo vyprostit až v 10:30. Mnoho cestujících utrpělo šok, informoval rakouský autoklub ÖAMTC, jenž v Rakousku zajišťuje záchranářské práce při dopravních neštěstích.

Foto: Hans Punz, ČTK/AP

Záchranáři na místě srážky vlaků

Jednou z možných příčin nehody je porucha výhybky. Vyloučena není ani lidská chyba.

Foto: Heinz-peter Bader, Reuters

Zničený interiér přední části soupravy

Foto: Hans Punz, ČTK/AP

Pohled na zaklíněné soupravy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám