Hlavní obsah

Čechy na Heathrow přistihli s miliony v kufrech. Obvinili je z praní špinavých peněz

Novinky, jz, aš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

V Británii obvinili v úterý dva české občany z praní špinavých peněz. Zadrženi byli v neděli na londýnském letišti Heathrow, odkud chtěli letět do Dubaje, uvedla britská vláda. Sedmatřicetiletý muž a 26letá žena měli v zavazadlech hotovost ve výši přes 1,2 milionu liber (35,3 milionu korun).

Foto: /Leonhard Foeger/File, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Dvojici zadrželi policisté v neděli 8. listopadu kolem 9:00 londýnského času (10:00 SEČ). Ve třech kufrech měli 1,2 milionů liber v bankovkách různých hodnot. Dalších 30 000 liber měli ve dvou příručních zavazadlech. Oba směřovali do Dubaje.

U soudu v Uxbridge stanuli v úterý. Tam na ně byla uvalena měsíční vazba, ve které budou až do druhého soudního slyšení u soudu v Isleworthu, které je naplánované na 10. prosince. Ani jeden ze zadržených nemá trvalé bydliště ve Spojeném království.

Britové si přiletěli pro Čecha stíhaného kvůli smrtelné nehodě

Zahraniční

„Omezení vývozu nehlášené hotovosti z Velké Británie je v našem boji proti organizovaným zločineckým gangům zásadní,“ uvedl ve svém prohlášení ministr pro imigraci Chris Philp.

V krátké době je to druhý případ, který se stal na londýnském letišti Heathrow. 3. října tam byla zadržena žena, která měla také namířeno do Dubaje. V jejích zavazadlech se našlo 1,9 milionu liber (55,9 milionu korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám