Hlavní obsah

Čech se zřítil při instalaci vánoční výzdoby v obchodním domě v Nitře. Přišel o nohu

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Při instalování vánoční výzdoby v nákupním středisku ve slovenském městě Nitra v úterý spadl z výšky pětatřicetiletý Čech. Televize Markíza informovala, že muž utrpěl vážná zranění a při pádu přišel o část nohy pod kolenem.

Foto: TV Markíza

Vánoční ozdoby, který zraněný Čech spolu s kolegou instaloval.

Článek

Ve čtyři hodiny nad ránem věšeli dva muži asi dvacetikilogramové světelné koule, které měly sloužit jako vánoční výzdoba obchodního centra.

„Jeden muž připevňoval výzdobu v přízemí a zmíněný Čech visel v popruzích pod střechou a pomocí kladky přitahoval výzdobu k sobě. Čech přitom nešťastně spadl z asi dvacetimetrové výšky,“ potvrdila slovenská policie.

Štěstí v neštěstí

Muž spadl na skleněné zábradlí a interiérovou dlažbu. Pád naštěstí ztlumily dřevěné květináče, což mu asi zachránilo život. „Muž však při pádu zavadil nohou o skleněné zábradlí a došlo k amputaci nohy pod kolenem,“ řekl Milan Letko, hlavní inspektor práce v Nitře.

„Pacient byl přivezen do naší nemocnice s několika závažnými zraněními. Momentálně je hospitalizován na klinice anesteziologie a intenzivní medicíny. Jeho stav je stabilizovaný,“ uvedla mluvčí nitranské nemocnice Tatiana Kubinec.

Záchranáři museli zraněného doslova vystřihávat z popruhů. Zraněný muž vlastnil podle televize horolezecký průkaz. Policie příčinu neštěstí vyšetřuje. „Inspektorát práce má podezření z nelegálního zaměstnávání poškozeného. Ve věci koná a zjišťuje další skutečnosti,“ dodal Letko.

Reklama

Výběr článků

Načítám