Hlavní obsah

Čech se při vloupání v Německu pokusil zabít majitele domu, dostal 10 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Držžďany

Na deset let do vězení poslal ve čtvrtek německý soud v Drážďanech sedmadvacetiletého Čecha za pokus o vraždu manželů při vloupání do jejich domu v polabském městě Bad Schandau u českých hranic. V pátek o tom napsal saský tisk.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Útočníka policie rychle vypátrala

Článek

Podle zpráv tisku vnikl nezaměstnaný bezdomovec letos 6. ledna do domu starší manželské dvojice s cílem získat jídlo a peníze. Byl však vyrušen a schoval se v koupelně. Z té 15 centimetrů dlouhým nožem nejprve zaútočil na muže, kterého bodl do krku a do břicha. Ženu poté zranil na hlavě a s lupem deseti eur (280 Kč) utekl.

Policie ho však zanedlouho vypátrala spícího v bývalém kempu.

Pobodaný osmapadesátiletý zámečník musel podstoupit akutní operaci, která mu podle soudkyně zachránila život. Oba manželé jsou stále v pracovní neschopnosti.

"Pokud rozsudek zůstane v této výši, dokážeme s tím žít. Dá nám to čas, ale strach, že jednou přijde znovu, ten zůstává," komentovali manželé verdikt drážďanského zemského soudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám