Hlavní obsah

Čech prodával na internetu nářadí ukradené v Bavorsku pod značkou Jánošík

Mnichov

Dva čeští zloději skoro dva roky kradli v bavorském příhraničním regionu Horní Falc motorové pily a další nářadí na akumulátor. Jeden z nich pak nářadí na internetu prodával pod přezdívkou Juraj Jánošík, informoval v pátek server Nordbayern.de.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zloději kradli od července 2019 ze zemědělských usedlostí hlavně řetězové pily a další elektronářadí renomovaných značek. Do října 2020 byly zaznamenány desítky takových případů v celém regionu.

Policie ve městě Furth im Wald při vyšetřování narazila na 41letého českého občana, který se pokoušel pravděpodobně kradené zboží prodávat prostřednictvím internetových platforem v České republice pod falešnou identitou. Používal k tomu pseudonym Juraj Jánošík podle legendárního slovenského zbojníka.

Bavorsko se dohodlo s Ruskem, bude vyrábět vakcínu Sputnik V 

Koronavirus

Protože muž podezřelý z krádeží žil v Česku, bylo vyšetřování rozšířeno přes hranice. Do hledáčku policie se pak dostal ještě další 41letý český občan, který se pravděpodobně na vloupáních podílel a také nabízel kradené zboží na internetu.

Když se ukázalo, že dvojice je za sérii krádeží zodpovědná, vydalo na ně státní zastupitelství v Řezně evropské zatýkací rozkazy. Od jejich zadržení se v příhraničním regionu žádné další trestné činy podobného druhu neodehrály.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám