Hlavní obsah

Čech, kterého v Rakousku zasypala lavina, je v kritickém stavu

– Vídeň

Zdravotní stav českého alpinisty, kterého v neděli v rakouském Tyrolsku zasypala lavina, je "nanejvýš kritický". V pondělí to s odvoláním na kliniku v Innsbrucku, kde je Čech hospitalizován, napsala agentura DPA. Turista strávil zhruba 30 minut pod více než metrem sněhu a vyproštěn byl v bezvědomí.

Foto: Zoom - Tirol, Reuters

Záchranáři v Tyrolských Alpách

Článek

Skupinu dvou žen a dvou mužů z Česka zavalila lavina v neděli odpoledne u tyrolské obce Sellrain. Sněhová masa se uvolnila z hory Längentaler Weißer Kogel. V té době svah sjížděla dvojice Němců. Lavina zasypala čtyři lidi. Čech a Němec, kteří včas unikli, ihned začali s hledáním svých kolegů, tři z nich se jim vzápětí podařilo vyprostit. Přivolání záchranářů zkomplikoval fakt, že v místě podle všeho nebyl telefonní signál.

Trojici Čechů, kteří z neštěstí vyvázli bez zranění, přepravil do údolí policejní vrtulník, nezranění Němci sjeli na lyžích.

Pád laviny byl u obce Sellrain nahlášen i v sobotu. Ten den pod sněhem zůstali dva lidé, jeden z nich v neděli těžkým zraněním podlehl, stav druhého z nich je vážný. V souvislosti se sobotním uvolněním laviny hledá policie turistu, který místem neštěstí procházel, ale odmítl pomoci s hledáním zavalených. Horská služba jeho chování odsoudila jako morálně nepřijatelné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám