Hlavní obsah

Ukrajinci zabili jednoho z velitelů obávaných Čečenců

Grozný
Aktualizováno

Prezident Čečenské autonomní republiky v Ruské federaci Ramzan Kadyrov podle agentury Reuters v sobotu potvrdil zprávy o vyslání čečenských bojovníků na Ukrajinu. Její obyvatele vyzval, aby svrhli současné vedení země v čele s prezidentem Volodymyrem Zelenským. Jeden z předních vojevůdců čečenských bojovníků už padl v boji u Hostomelu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Čečenští vojáci v Grozném se připravují na vyslání na UkrajinuVideo: Reuters

 
Článek

„Prezident Putin se rozhodl správně a my budeme plnit jeho rozkazy za všech okolností,“ nechal se Kadyrov slyšet podle agentury Reuters. Zároveň popřel, že by Rusové od čtvrtečního zahájení invaze utrpěli ztráty.

„K dnešnímu dnu a této minutě nemáme jedinou oběť na životě nebo zranění. Jediný voják nemá zkřivený vlásek,“ tvrdí vůdce Čečenců. Ukrajinci na jeho výzvu ke svržení vlastní vlády, kterou označuje za neonacistickou, podle Reuters reagovali prohlášením, že je naprosto absurdní.

Několik hodin po Kadyrově tvrzení nicméně na letišti v Hostomeli ukrajinské jednotky zabily jednoho z nejvyšších vojevůdců Kadyrova Magomeda Tušajeva. Ten byl součástí konvoje, který Ukrajinci zničili. Podle Kyiv Independent zničila Ukrajina 56 tanků.

Obávaní zabijáci

Čečenské jednotky Ramzana Kadyrova jsou poslušné Ruské federaci a předchází je pověst nemilosrdných zabijáků. Připraveno k boji jich je údajně na 70 tisíc. Má jít o úderné jednotky, které jsou připraveny k nasazení do těch nejtužších bojů. Kolují i zvěsti, že mají jít po prezidentu Zelenském a jeho nejbližším okolí, tedy nejužším vedení země, upozornila britská média.

Ukrajinská ambasáda v Praze zřídila účet na okamžitou pomoc pro obranu Ukrajiny určený pro následný nákup obranného materiálu.
číslo účtu: 304452700/0300

Ruská televize a další média v pátek zveřejnily záběry, které byly údajně natočeny po pátečních modlitbách v hlavním městě Čečenska Grozném a zachycují shromáždění bojových jednotek připravených k výsadku na ukrajinské území.

Reportér Novinek přímo z místa dopadu ruské rakety v Kyjevě

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám