Hlavní obsah

Reportér Novinek přímo z místa dopadu ruské rakety v Kyjevě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev (Od našeho zpravodaje)
Aktualizováno

Zpravodaj Novinek v ukrajinském hlavním městě se vydal do kyjevské rezidenční čtvrti nedaleko centra metropole, kde dvě ruské střely zasáhly výškovou budovu. Následky ostřelování natočil a popsal, jak to několik hodin po útoku na místě vypadá.

Video z místa rozstřeleného domuVideo: Ján Husár, Novinky

 
Článek

(Od našeho zvláštního zpravodaje v Kyjevě) - „Stojím ve čtvrti Kyjeva, která se jmenuje Solomjanský distrikt a nachází se jihozápadně od centra, kde dopadly dvě rakety s plochou dráhou letu. Namířeny byly pravděpodobně přímo na tuhle budovu,“ hlásil reportér Novinek Ján Husár v sobotu odpoledne z Kyjeva.

Video údajně zachycující dopad ruské rakety na budovu v Kyjevě.

Po zásahu dvěma raketami byla situace na místě značně nepřehledná, na místě zasahovali záchranáři i hasiči.

„Celá budova byla evakuována. Záchranné složky na místě stále zasahují, ale sanitky už odjely,“ dodal Husár.

Od 17. hodiny je ve městě nařízen zákaz vycházení. Platit má až do pondělních 8 hodin ráno.

Dosud bylo při pokračujících bojích o ukrajinské hlavní město Kyjev zraněno 35 lidí včetně dvou dětí, uvedl starosta města Vitalij Kličko. Není ale jasné, zda jde pouze o civilisty.

Studentky cítí strach, bezmoc i výčitky

Domácí

Ukrajinská služba pro mimořádné události v sobotu informovala, že jedna z raket zasáhla v Kyjevě vícepodlažní obytný dům, incident si nevyžádal oběti na životech. Od čtvrtka už v důsledku invaze na Ukrajině zemřelo téměř 200 lidí. V hlavním městě se podle agentury Unian zastavil provoz metra, které bude sloužit už jen jako úkryt.

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Snímek z ukrajinského metra, kde se schovávají vyděšení lidé.

Rusové o počtech obětí nemluví a nevyjadřují se ani k bojům o samotný Kyjev. V pátek večer podle serveru RT.com uvedli pouze to, že se jim podařilo obsadit letiště nedaleko ukrajinského hlavního města.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám