Hlavní obsah

Bylo to jako ve filmu, koukali mi i do uší, popsal ukrajinský poslanec zadržení v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha/Kyjev

Ukrajinský poslanec Andrij Lozovyj byl v pondělí zadržen v Praze, protože v jednom z obchodů na letišti platil falešnými eury. Policisté ho vyvedli z letadla, kterým chtěl odletět do Kyjeva. Na služebně strávil několik hodin.

Foto: Facebook/Andrij Lozovyj

Andrij Lozovyj na profilové fotografii na svém facebookovém profilu

Článek

„Vytáhli mě z letadla. Bylo to jako ve filmu,“ uvedl poslanec na svém facebookovém profilu. „Odvedli mě na nejbližší stanici. Drželi mě tam osm hodin, prošacovali mě, z nějakého důvodu mi koukali do uší, ale na konec dospěli k závěru, že jsem se nedopustil žádného zločinu, ale naopak, že jsem se stal obětí podvodníků, takže mě česká policie brala jako oběť,“ popsal další dění.

„Chtěl jsem koupit mámě dárek ve freeshopu a ukázalo se, že mám falešné peníze,“ dodal ještě.

Když prodavačka v obchodě na letišti zjistila, že dvouseteurová bankovka je falešná, Ukrajinec nechal zboží i peníze ležet u pokladny a odešel. Poslance zadržela na palubě letadla cizinecká policie, kterou zavolala prodavačka.[celá zpráva]

Když se na služebně poslanec prokázal diplomatickým pasem a dalším průkazem, policisté prověřili, že na území ČR žádnou diplomatickou činnost nevykonává a poslanecké imunity požívá jen na území Ukrajiny.

Byl propuštěn, protože policii vysvětlil, že bankovky vyměnil ve směnárně na Ukrajině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám