Hlavní obsah

Byl jsem agentem MI6, přiznává se Frederick Forsyth

– Londýn

Proslulý autor strhujících špionážních románů Frederick Forsyth byl agentem britské tajné služby MI6. Podle listu The Daily Telegraph se k tomu přiznává ve své autobiografii, která se začne prodávat příští měsíc.

Foto: Profimedia.cz

Frederick Forsyth

Článek

Šestasedmdesátiletý Forsyth byl opakovaně podezříván z napojení na britskou rozvědku. On sám přiznával, že má uvnitř služby přátele včetně vysoce postaveného důstojníka, s nímž chodívá na oběd, a že také při psaní vychází z vlastních zážitků.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Popisoval například, jak ho při návštěvě Československa sledovala StB. V baru se potkal s mladou ženou, s níž si dal skleničku a večeři, než společně vyrazili za Prahu zaplavat si.

„Potom jsem rozložil deku a pomilovali jsme se. Když jsem pak vleže hleděl na hvězdy a hlesl, že by mě zajímalo, co se stalo s mojí dnešní sledovačkou z StB, řekla: Právě ses s ní miloval,“ uvedl spisovatel.

Forsyth, někdejší pilot britského královského letectva RAF, který bezchybně hovoří německy a francouzsky, kdysi působil ve východním Německu a v Africe jako korespondent stanice BBC a agentury Reuters. Reportáž o pokusu o atentát na francouzského prezidenta Charlese de Gaulla ho také přivedla k myšlence napsat první thriller Den pro Šakala.

Forsyth svou chystanou autobiografii nazval The Outsider: My Life in Intrigue.

Reklama

Výběr článků

Načítám