Hlavní obsah

Bulharský premiér navrhne okamžité uzavření vnějších hranic EU

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předseda bulharské vlády Bojko Borisov chce na nedělním minisummitu Evropské unie v Bruselu navrhnout okamžité uzavření vnějších hranic EU a zřízení center mimo Unii pro válečné uprchlíky. Premiér to podle agentury Reuters řekl v pátek v bulharském parlamentu v reakci na opoziční interpelaci týkající se postoje kabinetu k migraci.

Foto: Profimedia.cz

Bulharský premiér Bojko Borisov.

Článek

Borisov uvedl, že při zastavení přívalu migrantů by se Unie měla snažit zvládnout tisíce migrantů, kteří již jsou v Evropě, postarat se o lidi utíkající před válečnými konflikty a zbytek poslat domů.

„Budu naléhat na okamžité uzavření vnějších hranic celé Evropské unie,“ zdůraznil podle Reuters předseda bulharské vlády. Navrhovaná centra by se podle něj mohla vybudovat v Libyi a v Turecku, aby bylo možné zabývat se migranty ještě před tím, než se dostanou do Evropy.

Bulharsko, které je nyní předsednickou zemí Unie, doufá, že zastavením příchodu migrantů do Unie by se mohly zmírnit obavy středoevropských zemí, jež odmítají kvóty na přerozdělení migrantů, kteří se do Unie dostali od roku 2015.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám