Hlavní obsah

Bulharské rodiče testují, zda je dívka objevená v romském táboře jejich

Sofia

Bulharská policie zjišťuje, zda romští manželé Saša a Atanas Rusevovi jsou rodiči blonďaté Marie, kterou nalezli minulý týden ve středním Řecku u romského páru. Rusevová tvrdí, že dívka je její. Už ji vyslechla bulharská policie, která čeká na výsledky testů DNA.

Foto: ČTK/AP

Světlovlasá dívka objevená v romském táboře na snímku řecké policie

Článek

Rusevovi žijí v malém městečku Nikolaevo ve středním Bulharsku. Žena tvrdí, že na fotografiích je její dcera a ona ji chce zpět. Pár má ještě dalších sedm až deset dětí, z nichž dvě jsou rovněž blonďaté a modrooké jako Maria, uvedl bulharský deník Trud.

Maria se narodila v Řecku, uvedl její údajný bulharský strýc a popsal, kde její rodiče pomáhali při sklizni oliv a pomerančů. Bulharka prý dceru  porodila v nemocnici ve městě Lamia, které se nachází asi hodinu cesty od romského tábora, kde Marii minulý týden objevili. Podle nemocničních záznamů se miminko paní Rusevové narodilo 31. ledna 2009. Stejný den hlásil jako datum narození i romský pár v Řecku, který měl dívku u sebe.[celá zpráva]

Když se Rusevovi chtěli vrátit zpátky do Bulharska, neměli prý potřebné dokumenty pro dívku, proto ji v zemi nechali. Podle jiných informací ale neměli peníze na to, aby se o ni starali.

Nejstarší syn Rusevových televizní stanici bTV řekl, že za miminko jeho rodiče dostali peníze, což Rusevová odmítá. Bulharská policie zatím případ nijak nekomentovala.

Řecký pár byl již obviněn z únosu a nyní je ve vazbě. Varianta, že matkou dívky je výše zmíněná Bulharka, nicméně potvrzuje jejich výpověď, že dítě získali od skutečné matky, která se o ně nemohla starat.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám