Hlavní obsah

Brzy budu slavný, řekl sousedovi. V Německu útočil autem 29letý Maurice P.

Novinky, mso
Volkmarsen

Pondělní útok v hesenském městě Volkmarsenu má na svědomí 29letý německý občan a místní obyvatel Maurice P., uvádějí německá média. Muž stříbrným mercedesem najel do masopustního průvodu. V nemocnici zůstává po jeho činu 35 lidí, sedm z nich utrpělo vážná zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Auto vjelo v Německu do davu lidíVideo: Reuters

 
Článek

„Viděl jsem ho odjíždět. Říkal, že bude brzy v novinách,” uvedl soused Maurice P. pro televizi RTL.

Motiv útočníka zůstává stále nejasný. Policie sice muže zatkla, ale nemůže ho vyslechnout. V současnosti totiž leží v nemocnici s vážným poraněním hlavy. Podle policie mu úraz způsobili lidé z davu, kteří ho po jeho činu lynčovali, uvedl Bild.

Přejížděl autem přes těla jak přes retardéry, líčí svědci útok v Německu

Evropa

Vyšetřovatelé ještě v pondělí večer hledali stopy v bytě pachatele. Úřad generálního prokurátora ve Frankfurtu vyšetřuje jeho čin jako pokus o vraždu. Policie zatím ví pouze to, že Maurice P. čin spáchal úmyslně.

Záznam: Auto vjelo v Německu do davu lidí, desítky zraněných včetně malých dětíVideo: Reuters

Řidič mercedesu nepatřil mezi extremisty, alespoň ho tak neevidovala hesenská policie. V minulosti se provinil pouze drobnými přestupky.

Foto: Otisk RTL.de

Německá televize RTL zveřejnila fotku pachatele Maurice P.

Kromě útočníka zatkla v pondělní odpoledne policie i dalšího člověka. Má se jednat o osobu, která celý čin natočila. Dosud ale není zřejmé, zda se jedná o podezřelého, nebo svědka.

Incident se odehrál kolem 14:45 v pondělí odpoledne. Řidič stříbrného mercedesu během masopustního průvodu ve Volkmarsenu objel bariéry a auto namířil do davu, před kterým ještě zrychlil. Vůz se zastavil až po třiceti metrech jízdy davem.

Auto vjelo v Německu do davu lidí, desítky zraněných včetně malých dětí

Evropa

Pachatel zranil 35 lidí, mezi kterými byly i malé děti. Sedm lidí utrpělo vážná zranění a dalších 17 lidí bylo ošetřeno ambulantně. Vypadalo to, že řidič cílil na děti, uvedli pro německá média očití svědci.

Maurice P., který auto řídil, bude policií vyslechnut, jakmile to jeho zdravotní stav dovolí.

Foto: Elmar Schulten, Reuters

Muž vjel do davu ve stříbrném mercedesu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám