Hlavní obsah

Brutální vražda v Řecku. Ženu uškrtili před zraky její téměř roční dcery

– Atény

Neobvykle brutální vraždu řeší vyšetřovatelé v Řecku. Manželský pár přepadli v úterý tři lupiči v jejich domě v Aténách. Před zraky jedenáctiměsíční dcery pak uškrtili její 20letou matku Caroline Crouchovou, zatímco jejího manžela svázali ve vedlejší místnosti.

Foto: Profimedia.cz

Trojice mužů odnáší rakev s tělem Caroline Crouchové.

Článek

Podle předběžného vyšetřování došlo k přepadení rodiny kolem 4. hodiny ráno. Lupiči namířili na kojence zbraň a požadovali všechny cennosti a peníze. Manžela Britky narozené v Řecku Charalambose Anagnostopoulose svázali ve vedlejší místnosti a zabili také rodinného psa.

V Řecku zastřelili investigativního novináře

Evropa

Crouchovou poté zloději uškrtili její vlastní blůzou, podle informací řeckého deníku Dawn nejspíš proto, že nepřestávala křičet o pomoc.

„Slyšel jsem svou manželku, jak z postele volá o pomoc. Brečelo dítě, pak i manželka, zatímco zloději nám pročesávali dům. Pak zmizeli, ale to už jsem neslyšel svou manželku,“ uvedl Anagnostopoulos.

„Prosili jsme zloděje, aby nám neubližovali. Řekli jsme jim, kde máme peníze i šperky, aby si je vzali a nechali nás být. Byla to noční můra. Doufám, že se nikomu dalšímu nestane nic podobného, a věřím, že je policie dopadne,“ dodal vdovec.

Zlodějům se nakonec podařilo ukrást hotovost v hodnotě přibližně 15 tisíc eur (zhruba 383 tisíc korun) a několik šperků (v hodnotě zhruba 610 tisíc korun), než se manželovi podařilo se osvobodit.

„Vražda je ohavný zločin a tato byla vedena s nepředvídatelnou divokostí. Taková brutalita je v naší zemi velmi neobvyklá,“ uvedl mluvčí řecké policie Kleanthis Papagiannopoulos.

Reklama

Výběr článků

Načítám