Hlavní obsah

Britští policisté se na webu chlubili, jak bourají do aut a srážejí chodce

Novinky, rei, Sky News

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Ve Velké Británii potrestali osmnáct policistů, kteří se na internetu chlubili, jak nabourávají auta a srážejí chodce. Strážci zákona si na stránkách facebooku zřídili profil nazvaný "Podívejte se, měl jsem bouračku". Umísťovali sem fotografie a nabubřelé komentáře.

Foto: , Novinky

Článek

Jejich stránky měly více než 200 registrovaných členů, než je v lednu úřady z internetu stáhly. Na jedné fotografii je policejní vůz po srážce s bílým autem. Policista pod snímek napsal: "Prokázal jsem mu službu. V 82 letech byste na silnici neměli co dělat, a když už tam jste, nevjíždějte na zelenou do cesty nevinnému policejnímu autu“.

Další přispěvatel napsal: "Srazil jsem opilce. Mám pocit, že je permanentně znehybněn a s pořádnou výplatou. Dostal jsem tříměsíční dovolenou bez řízení.“ Jiná fotografie zachycuje uniformovaného policistu, kterak s palcem nahoru stojí vedle auta, jež narazilo do stromu.

Podle mluvčího Metropolitní policie se policistům za nevhodné chování dostalo varování. "Čtrnáct z nich bylo písemně upozorněno, zbylí čtyři byli varováni ústně,“ řekl.

Disciplinární řízení následuje po lednovém incidentu, při němž byl policista z Barnsley pokutován za to, že když ve voze spěchal k naléhavému případu a míjel kolem kamery měřící rychlost, zamával do ní a zdvihl palec. V únoru zase řešila vyšetřovací komise v jižním Walesu sázku policistů z Gwentu, jak daleko bude kdo během služby schopen dojet. Dva příslušníci museli policejní sbor opustit.

Reklama

Výběr článků

Načítám