Hlavní obsah

Britskou královskou svatbu zaplatí obě rodiny z vlastního

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Britský korunní princ William a jeho snoubenka Catherine Middletonová se vezmou 29. dubna ve Westminsterském opatství v Londýně, oznámila v úterý královská rodina. Svatbu zaplatí obě rodiny z vlastní kapsy. Británie vyhlásila na den uzavření sňatku svátek.

Článek

Osmadvacetiletý William a jeho bývalá spolužačka z univerzity Kate se zasnoubili v říjnu v Keni. [celá zpráva]

Ve Westminsterském opatství se vdávaly též královna Alžběta II. i královna matka. Konal se zde také pohřeb Williamovy matky, princezny Diany, která zemřela v roce 1997 při autonehodě.

Svatba Williama s Kate se uskuteční třicet let po sňatku jeho rodičů, prince Charlese a Diany Spencerové. Královská rodina a Middletonovi zaplatí svatbu, z peněz daňových poplatníků budou uhrazeny náklady na bezpečnostní aparát.

Britský premiér David Cameron bezprostředně po nedávném oznámení svatby řekl, že by v ten den měl být vyhlášen svátek. Snoubenci to podpořili.

Foto: Paul Hackett, Reuters

Kate Midlletonová a princ William pózují v londýnském paláci svatého Jakuba

„Víme, že 29. dubna bude přihlížet celý svět. Princ William a Catherine dali jasně najevo, že si přejí, aby každý mohl jejich den oslavit s nimi,“ uvedl princův tajemník Jamie Lowther-Pinkington.

Reklama

Výběr článků

Načítám