Hlavní obsah

Britskému princi Philipovi je lépe, v nemocnici ho to otravuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britskému princi Philipovi, který byl před týdnem přijat do nemocnice, se daří mnohem lépe. V úterý o tom informoval jeho nejmladší syn Edward. Buckinghamský palác předtím oznámil, že 99letý manžel královny Alžběty II. zůstane ještě několik dní v nemocnici, kde se bude léčit z blíže nespecifikované infekce.

Foto: AP

BEZ KOMENTÁŘE: Princ Philip na záběrech z let 2017 - 2020

Článek

"Pokud vím, cítí se mnohem lépe, takže se těší, až se dostane ven, což je to nejpozitivnější," řekl Edward zpravodajské televizi Sky News. Otec je prý z pobytu v nemocnici jen trochu otrávený.

Philip, vévoda z Edinburghu, se minulé úterý odebral do londýnské soukromé Nemocnice krále Edwarda VII. na pozorování poté, co se necítil dobře.

Stoletý manžel královny Alžběty II. je v nemocnici

Evropa

"Je v pohodě a reaguje na léčbu, ale v několika příštích dnech se neočekává jeho propuštění z nemocnice," oznámil Buckinghamský palác.

Philip i 94letá panovnice v poslední době pobývali na hradě Windsor západně od Londýna a už dostali i první dávku vakcíny proti covidu-19. Philipovo onemocnění však s touto nemocí nesouvisí.

Princ Philip se v posledních letech na veřejnosti prakticky neobjevuje, z veřejného života se stáhl v roce 2017. V nemocnici byl vévoda z Edinburghu, který v červnu oslaví 100. narozeniny, naposledy na konci roku 2019.

Reklama

Výběr článků

Načítám