Hlavní obsah

Britská sociálka vzala matce dítě šest hodin po porodu přímo od prsu

Právo, vpl

Británie je v šoku. Video zachytilo, jak pracovníci sociální služby odebírají matce dítě šest hodin po porodu – a to od prsu. Na videu, které na svůj web umístil list Daily Mail, je vidět, jak lidé ze sociálky letos v dubnu v doprovodu policistů jednali bezohledně a krutě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zaměstnankyně sociální služby říká 36leté Britce, že jí musí dítě vzít, a přitom jí vyhrožuje, ať je klidná, aby nemuseli použít násilí. Matka chrání kojence, jemuž rodiče říkají Baby J., tělem a tiskne ho k sobě.

„Prostě přišli a vzali nám miminko. Chovali se, jako kdyby to byl kus hadru,“ reagoval šokovaný 31letý otec. Matka poté dostala hysterický záchvat.

Úřady tvrdí, že matka není duševně v pořádku, není schopna se o nemluvně postarat, rodinné prostředí nezaručuje, že dítě bude mít zajištěnu odpovídající péči a že partneři mají stabilní vztah. Páru už odebraly čtyři potomky, z toho tři si už adoptovali noví rodiče.

Rodiče tvrdí, že mají normální vztah

Rodiče namítají, že psychiatrická vyšetření žádnou zátěž nepotvrdila a že jejich vztah je normální, protože manželi jsou už 13 let. „Občas u nás vypuknou menší hádky, ale které manželství je nezná?“ ptala se matka.

„Nikdy u nás nedošlo k násilí. Neznám nikoho, kdo by to o nás mohl tvrdit a mohl to i doložit,“ tvrdí otec.

Video natočené otcem už koluje po internetu. Teď kvůli tomu může mít potíže, dokonce by mohl skončit ve vězení. „Sociálce se nelíbí, že se stala terčem ostré kritiky,“ napsal list Daily Mirror.

Soudce však zamítl zákaz vysílání videa. „Otec se chtěl podělit o informace. A proč by nemohl? Veřejnost má právo všechno vidět, aby se mohlo diskutovat o práci sociálních pracovníků,“ zdůvodnil rozhodnutí.

Reklama

Výběr článků

Načítám