Hlavní obsah

Britská policie pozatýkala gang, který zotročoval Čechy

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plymouth

Britská policie ve městech Plymouth a Bodmin na jihozápadu Anglie ve středu ráno zatkla osm lidí „východoevropského původu”, kteří měli tvořit gang novodobých otrokářů vykořisťujících české občany, kteří do Velké Británie přijeli za prací. Informoval o tom server Plymouth Herald.

Foto: Profimedia.cz

Policisté v Plymouthu odvádějí jednoho ze zatčených českých občanů, kteří měli tvořit gang novodobých otrokářů.

Článek

Během akce zasahovala stovka policistů, kteří z područí gangu vysvobodili osm občanů ČR. Zároveň objevili 13 dětí, které byly ve vztahu k podezřelým osobám, a předali je do péče úřadů.

Podle policie patřilo osm zadržených ve věku od 24 do 37 let – pět žen a tři muži – k jedné rodině. Podle informací Novinek se má jednat o českou rodinu z Nového Boru. Do Velké Británie měli dopravovat lidi, kteří tam pro ně pracovali zadarmo a v nelidských podmínkách. Byli posíláni na práci v továrnách, automyčkách nebo posluhovali v domácnostech zatčených osob. Podle policie pracovali 18 hodin denně a nedostávali ani pořádně najíst.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policie na případu pracovala šest měsíců před razií, při které zatýkala souběžně na pěti adresách v Plymouthu a Bodminu.

Detektivy na stopu přivedl jeden Čech, kterému se v březnu podařilo uprchnout a přihlásit se na policii. V průběhu vyšetřování se podařilo uprchnout dalším dvěma mužům, všichni už jsou v současnosti zpět v ČR.

Podle současných britských zákonů hrozí lidem, kteří se dopouštějí moderního otrokářství, nejvýše 10 let vězení a pokuta. Nově připravovaná legislativa počítá se zpřísněním postihu až na 14 let za mřížemi, připomněl Plymouth Herald.

Reklama

Výběr článků

Načítám