Hlavní obsah

Britská farářka se jako dítě obnažovala před dětmi, které měla hlídat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmapadesátiletá britská farářka čelí obvinění ze sexuálního zneužití dvou nezletilých dívek. Provinit se měla v době, kdy byla sama ještě dítětem. Jako 13letá hlídala dívky ve věku 5 a 11 let, přitom se před nimi svlékala, dráždila si vaginu a žádala o mačkání bradavek. Teď se brání tím, že to nepovažovala za nic sexuálního.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Až do dospělosti jsem nikdy nemyslela, že jsem se dopustila něčeho špatného,” vypověděla podle britského listu The Daily Mail reverendka Veronica Greenová.

„Věci, ke kterým jsem se přiznala, jsem nedělala se záměrem dívkám jakkoliv ublížit. Šlo o věci, k nimž docházelo velmi přirozeně, v souvislosti s tím, jak jsem dospívala,“ dodala v soudní síni farářka z hrabství Chesire.

Ani dívky samotné prý intimní chvilky s budoucí farářkou údajně nepokládaly za nic mimořádného, natož traumatizujícího.

„Já a ani jedna z holek jsme to nebraly tak, že by došlo k něčemu špatnému. Tak jsem k tomu přistupovala celé roky. Nepovažovala jsem to za něco vážného,“ tvrdí.

V jednom případě si měla farářka před pětiletou dívkou rozepnout župan, pod kterým byla nahá a přejíždět si propiskou po vagíně.

„Pamatuji si, jak jsem po koupeli stála před ní u postele, rozevřela župan a odhalila tu část svého těla, tu přední část a přejížděla si po ní tužkou,“ přiznala Greenová u soudu. Dodala, že neměla ponětí, že dělá cokoliv sexuálního.

Propiskou si měla podle obžaloby přejíždět sem a tam s roztaženýma nohama, a to nejméně pětkrát.

Byla vzrušená, ale neuvědomovala si to

Druhou dívku měla pozdější farářka nejméně ve třech případech vyzývat, aby jí „stiskla bradavky tak silně, jak jenom to dokáže“. U soudu přiznala, že to se jí líbilo.

„Neměla jsem tušení, co dělám. Bylo to poznávání vlastního těla. Věděla jsem, že je žádám, aby se mě dotýkaly na určitých částech těla, a vím, že jsem to dělala, protože jsem z toho měla prožitky, které dnes považuju za sexuální, v té době jsem to ale vědět nemohla,” bránila se Greenová u soudu.

Žalobce nicméně u soudu popsal další případ, kdy měla obviněná po dívce ve věku 5 nebo 6 let žádat, aby si přilehla do postele, v níž se oddávala sexuálním hrátkám s chlapcem a sama se při tom dráždila.

Reverendka čelí obvinění z celkem šesti případů zneužití dvou dívek. Soud stále probíhá. Pokračovat bude dalšími výpověďmi. Do vynesení verdiktu je obviněná suspendována a duchovní služby tedy nevykonává.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám