Hlavní obsah

Bratislavou otřásla brutální vražda učitelky. Ženy se bojí vycházet

Právo, Novinky, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava (od našeho zpravodaje)

Slovenskem otřásá brutální vražda 34leté učitelky, kterou neznámý útočník zmlátil a zanechal v přístavu v Bratislavě. Ženu, jež později zemřela v nemocnici, našel náhodný kolemjdoucí už 11. listopadu, policie ale z taktických důvodů veřejnost informovala až tento týden. Bratislavské ženy se nyní ve strachu o život vyhýbají opuštěným místům.

Foto: Profimedia.cz

Přístav v Bratislavě

Článek

„Rodiče mě nechtějí nikam pouštět samotnou, protože policie vraha stále nechytila,“ řekla Novinkám Renáta, která nechtěla prozradit své příjmení.

„Je to strašné, když si uvědomím, že bestiální vrah je stále na svobodě,“ uvedla další žena Jana.

Viola M. učila angličtinu v soukromé jazykové škole Best English a mladý kolektiv školy je z její tragické smrti otřesený.

Těžce zraněnou a podchlazenou ženu našel 11. listopadu kolemjdoucí v bratislavském přístavu a přivolal záchranku. Stav zraněné byl ale tak vážný, že při převozu do nemocnice zemřela. „Viola byla doslova ubita k smrti,“ uvedla televize Joj.

Pitva potvrdila, že žena byla zavražděna obzvlášť krutým způsobem. Pachatel ji pravděpodobně svázal, způsobil jí zranění na celém těle - zlomeninu obratle a vážná zranění především na nohou a v oblasti análního otvoru.

Mlčení policie

Policie o její vraždě informovala až tento týden. Tvrdí, že tím získala výhodu před pachatelem. „Pro vyšetřování je často vhodná taktika utajení, když se pachatel nedozví z médií postup policie při vyšetřování. Díky tomu může vyšetřovatel dostihnout náskok pachatele a získat významné informace,“ uvedla slovenská policie.

Pachatel však zatím zadržen nebyl. „Po pachateli tohoto skutku nadále intenzívně pátráme,“ potvrdila mluvčí bratislavské krajské policie Veronika Slamková.

Obyvatele a návštěvníky Bratislavy však zarazilo, že policie je nevarovala před nebezpečným vrahem pohybujícím se v ulicích.

Deník Nový čas přirovnal případ vraždy mladé učitelky k vraždě devatenáctileté studentky Ľudmily Cervanové z roku 1976. Studentku unesli z kolejí v Mlynské dolině, byla znásilněna a zavražděna. Za tento čin bylo odsouzeno sedm mužů z Nitry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám