Hlavní obsah

Bouře Niklas si v německy mluvících zemích vyžádala deset mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Bouře Niklas, která zasáhla v úterý západ a střed Evropy, si v Německu, Rakousku a Švýcarsku vyžádala podle středeční zprávy agentury DPA deset lidských životů. V noci na středu utichala jen pozvolna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Silný vítr vyvracel v Německu stromyVideo: Reuters

 
Článek

Bouře byla jednou z nejsilnějších, které v posledních letech zasáhly Evropu. Vítr dosahoval v nárazech rychlosti až 192 km/h strhával střechy a vyvracel stromy i sloupy elektrického vedení, které blokovaly silniční, a zejména železniční dopravu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V Bavorsku a Porýní-Falci stromy padající na auta zabily jednu ženu a dva muže. V Sasku-Anhaltsku zabila muže stržená zeď. Ve Výmaru zranil matku s dvěma dcerami spadlý strom. Dva mrtvé si bouře vyžádala v Rakousku a Švýcarsku.

Na severu Švýcarska zahynul 75letý řidič, na jehož vůz spadl vyvrácený strom, a v rakouském Mauthausenu zemřel 63letý muž, když chtěl zajistit zastřešení terasy. [celá zpráva]

Foto: Carsten Rehder, ČTK/AP

Bouře zvedla vysoké vlny v Severním moři

Další tři lidé v Německu zemřeli následkem nehod souvisejících s počasím. Dva lidé nepřežili havárii na zasněžené silnici v Bádensku-Würtenbersku a další zahynul při nehodě v krupobití na bavorské dálnici A95.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Hasiči rozřezávají strom, který spadl v berlínské čtvrti Wedding na auto.

Odkud je desátá oběť, nebylo uvedeno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči odklízejí následky bouře, která se prohnala NěmeckemVideo: Reuters

Silně byla postižena letecká doprava, ve Frankfurtu nad Mohanem bylo zrušeno 185 letů a v Hamburku 63. Ještě ve středu ráno byly mimo provoz některé regionální tratě a dopravu na silnicích komplikovaly popadané stromy i převrácený kamión.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám