Hlavní obsah

Berlusconimu zašili ret a dali prášky, útočník byl obviněn

Miláno

Psychicky nemocného muže, který v neděli v Miláně modelem tamní katedrály přerazil italskému premiérovi Silviu Berlusconimu nos a vyrazil dva zuby, obvinily úřady z těžkého ublížení na zdraví. Zástupci nemocnice mezitím oznámili, že premiéra propustí nejdříve v úterý.

Článek

Třiasedmdesátiletého Berlusconiho prý po útoku silně bolela hlava, noc už ale strávil klidnou a v pondělí mohl jíst, ale s obtížemi vzhledem k rozraženému rtu. Ten mu museli zašít. Premiér bere utišující prášky a antibiotika.

Jeho lékař Alberto Zangrillo uvedl, že úplná rekonvalescence může trvat několik týdnů. „Byl otřesený, rozhořčený, jako by se probudil ze špatného snu opravdu sklíčený,“ popsal.

Dvaačtyřicetiletý útočník Massimo Tartaglia byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví. Podle italských médií trpí psychickou poruchou.

Tartaglia ministerského předsedu zasáhl naplno, když Berlusconi po mítinku rozdával autogramy. Na nohy mu pomohli pobočníci a naložili ho do auta. Než ho odvezli do nemocnice, premiér zase vystoupil a snažil se na auto vylézt, aby ukázal, že je v pořádku.

Berlusconi v poslední době čelil výzvám k odstoupení v souvislosti s aférami s prostitutkami či obviněním ze spojení s mafií. Demonstrace proti němu se před týdnem v Římě zúčastnily desítky tisíc lidí. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám