Hlavní obsah

Běloruští agenti zneškodnili únosce na palubě letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minsk

Běloruská tajná služba KGB v pondělí zmařila pokus o únos letounu na trase z gruzínského Kutaisi do Minsku. Oznámila to agentura Interfax s odvoláním na tiskovou zprávu minské kontrarozvědky. Únosce se vzdal a všech 32 pasažérů je v bezpečí.

Foto: Profimedia.cz

Boeing 737 společnosti Belavia. Ilustrační snímek

Článek

Jednačtyřicetiletý Gruzínec údajně podle běloruské KGB poslal pilotovi stroje lístek s žádostí, aby změnit směr letu do jedné z evropských zemí. O kterou konkrétně jde, zpráva KGB neuvádí. Posádce letadla prý cestující hrozil odpálením výbušniny.

Proti únosci úspěšně zasáhla běloruská služba letové bezpečnosti spolu s pracovníky běloruského ministerstva vnitra, kteří byli na palubě.

Pilot podle úřední zprávy nakonec přistál v Minsku. Všech 32 cestujících i čtyři členové posádky v běloruském hlavním městě bezpečně opustili letadlo a únosce byl zatčen.

Podle informace běloruské tiskové agentury BelaPAN patřil stroj běloruské letecké společnosti Belavia. Únosci hrozí sedm let vězení, a pokud jednal jako člen organizované skupiny, pak dvojnásobek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám