Hlavní obsah

Bělorusko si předvolalo českého diplomata kvůli vyhoštění šéfa fotbalu Bazanova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minsk

Běloruské ministerstvo zahraničí si předvolalo českého charge d'affaire Petra Halaxu na protest proti vyhoštění šéfa běloruského fotbalu Vladimira Bazanova z České republiky. Bazanov podle českých úřadů přicestoval do země bez povolení a navíc porušil epidemická opatření.

Foto: Profimedia.cz

Budova běloruského ministerstva zahraničí

Článek

„Důrazně protestujeme proti oficiálnímu postupu Prahy v souvislosti se situací, která se stala Bazanovovi na území České republiky 30. listopadu 2021,” řekl k incidentu mluvčí běloruského ministerstva zahraničí Anatol Hlaz. Dodal, že Minsk požádal Prahu o náležité vysvětlení. „Předseda běloruského fotbalového svazu už je na cestě do Běloruska,” dodal.

Policie nařídila předsedovi běloruského fotbalového svazu opustit Česko

Domácí

Česká policie nařídila Bazanovovi opustit Českou republiku ve středu. V úterý jej společně s manželkou zadržela na několik hodin cizinecká policie, protože na zápas kvalifikace mistrovství světa fotbalistek v Opavě přijeli bez povolení ke vstupu. Navíc porušili podmínky ministerstva zdravotnictví související s pandemií covid-19.

Ministr zahraničí Jakub Kulhánek už v pondělí uvedl, že pokud Bazanov přijede do České republiky, bude vyhoštěn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám