Hlavní obsah

Belgická policie zasahovala v Gentu na základě falešného udání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Speciální jednotka belgické policie provedla během pondělí v Gentu velkou akci, při níž zatkla tři muže, kteří měli v bytě zadržovat jednu osobu. Při zásahu se však ukázalo, že údajný rukojmí je v pořádku a prokuratura nakonec podle agentury Belga oznámila, že policii byla poskytnuta falešná informace.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah policie v belgickém GentuVideo: Reuters

 
Článek

"Tři muži byli odvedeni, přestože se tam nenašly žádné zbraně. Dřívější zprávy hovořily o čtyřech mužích s kalašnikovy. Není ani zcela jasné, zda byl skutečně někdo zajat," řekla mluvčí prokuratury poté, co do bytu vniklo policejní komando.

Později pak vyšlo najevo, že policii informoval o ozbrojencích s kalašnikovy 18letý muž, který také tvrdil, že v bytě je nadále jeho přítel. Policisté jeho sdělení nebrali na lehkou váhu a po oznámení ozbrojeného přepadení uzavřeli oblast a vyzvali obyvatele, aby nevycházeli ven.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle justičních orgánů ale od začátku nic nenaznačovalo, že by šlo o terorismus. Policisté podle médií nakonec zjistili, že zadrželi tři zcela nevinné lidi.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

"Na začátku jsme nemohli dělat nic jiného, než tu záležitost vzít velmi vážně," vysvětlila rozsáhlou operaci policie mluvčí prokuratury.

Muž, který svým oznámením velkou akci spustil, se prý v Belgii zdržuje ilegálně a policii je znám kvůli různým drogovým deliktům. Už byl předveden před vyšetřujícího soudce a čeká ho soud. Za falešné udání mu hrozí až dva roky vězení a také pokuta.

Belgická televize upozornila, že podobný incident se v Gentu stal v říjnu. Tehdy byl důvodem nezaplacený dluh.

Gent je dvousettisícové město, které leží zhruba padesát kilometrů severozápadně od Bruselu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám