Hlavní obsah

Audiozáznam ze zříceného airbusu ukazuje na oheň na palubě

Káhira

Krátce před zřícením letu EgyptAir 804 do Středozemního moře bylo na palubě egyptského airbusu slyšet slovo „oheň“. Ukazuje to audiozáznam z jedné z objevených černých skříněk, uvedli v sobotu vyšetřovatelé havárie.

Foto: Reuters TV, Reuters

Jedna z černých skříněk egyptského airbusu

Článek

"(Vyšetřovací) komise začala poslouchat záznamy z černé skříňky nahrávající před nehodou rozhovory v pilotní kabině (CVR) a je zde zmíněna přítomnost požáru," stojí podle agentury AFP v prohlášení.

Už předchozí analýza dat z druhé černé skříňky vedla vyšetřovatele k závěrům, že na palubě letadla byl kouř. Informace o něm vyslaly automatické senzory.

Na určení příčin nebo místa, kde požár vznikl, je ale příliš brzy, stojí také v textu. Přesný důvod pádu Airbusu A320 stále není jasný.

Stroj egyptských aerolinek Egyptair spadl 19. května na trase z Paříže do Káhiry krátce poté, co opustil řecký vzdušný prostor. Zahynulo všech 66 lidí na palubě.

Foto: Jan Kočvara, Novinky

Egyptské letadlo se zřítilo 290 kilometrů severně od Alexandrie

Černé skříňky letadla se našly v červnu potom, co se pátracím týmům podařilo lokalizovat přesnější místo havárie. Nyní je zkoumají francouzští a egyptští experti.

Spekulace o možném teroristickém útoku, které vyvstaly hlavně v Egyptě, se zatím nepodařilo potvrdit ani vyvrátit. Příčinou havárie mohla být rovněž technická závada nebo lidská chyba.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám