Hlavní obsah

Andreji, Angelo… Premiér o přijetí migrantů nechtěl slyšet

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Ačkoli premiér Andrej Babiš působil na středeční tiskové konferenci po jednání s německou kancléřkou Angelou Merkelovou odměřeně a vážil slova, při debatě za zavřenými dveřmi hájil českou pozici, že Praha nepřijme ani jednoho uprchlíka. Právu to popsal zdroj obeznámený s jednáním delegací na spolkovém kancléřství.

Foto: Michele Tantussi, Reuters

Německá kancléřka Angela Merkelová přijala českého premiéra Andreje Babiše s vojenskými poctami.

Článek

„Merkelová se Babiše zeptala: ,Co bys, Andreji, dělal, kdyby dorazila do Evropy další loď s uprchlíky? Nesvolilo by Česko přece jen k tomu, že by přijalo dva tři migranty?‘ A Babiš jí na to odpověděl: ,V žádném případě, Angelo,‘,“ popsal zdroj Právu schůzku, která podle něj ale probíhala ve velmi klidné a uvolněné atmosféře.

BEZ KOMENTÁŘE: Babiš je lhář, Babiš je zloděj, křičeli demonstranti na premiéra v BerlíněVideo: Novinky/Reuters

To, že se Babiš držel zpátky na tiskovce a vyhnul se například hodnocení demonstrací v Chemnitzu, podle informací Práva souvisí s tím, že si nechce Merkelovou postavit proti sobě.

„Babiš hledá spojence zejména proti francouzskému prezidentovi Macronovi a zdá se, že Merkelová postupně mění svou pozici. A to by mohlo být pro českou pozici pak výhodné,“ osvětlil zdroj premiérovu strategii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám