Hlavní obsah

Americký rapper A$AP Rocky je z vazby venku

Americký rapper A$AP Rocky, obviněný z napadení ve Stockholmu, byl již propuštěn z vazby. Na verdikt soudu, který má být vynesen 14. srpna, má čekat na svobodě, oznámila to švédská televize SVT s odkazem na rozhodnutí soudu. Americký prezident Donald Trump, jenž rappera v kauze podporuje, později uvedl, že hudebník je již na cestě do Spojených států. Soud má vynést verdikt 14. srpna.

Foto: Andrew Burton, Reuters

Rapper Asap Rocky

Článek

Třicetiletý rapper, jehož skutečné jméno je Rakim Mayers, se zaplet na konci června do pouliční bitky. Na začátku července byl spolu s dalšími dvěma muži z jeho doprovodu zadrženi a byla na ně uvalena vazba.

Hudebník a jeho společníci podle obžaloby napadli 19letého Mustafu Jafariho, který při bitce utržil řezné rány a byl zbit a zkopán, když byl na zemi. Rapper přiznal, že 19letého muže k zemi srazil, bil ho a kopal. Tvrdí ale, že jednal v sebeobraně. Napadený Jafari rappera před potyčkou delší dobu pronásledoval a svědci potvrdili, že ho umělec několikrát vyzval, aby je nechal na pokoji.

Prokurátor Daniel Suneson argument A$AP Rockyho o legitimní sebeobraně odmítl. Podle něj A$AP Rocky a dva jeho společníci na Jafariho, který je pronásledoval, zaútočili. Měli přitom jasnou početní a fyzickou převahu.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Rappaer opouští švédský soud.

Soud jednal o rapperově případu tři dny a v během pátečního jednání jedna ze svědkyň změnila výpověď. Původně na policii vypověděla, že viděla rappera na Jafariho útočit i lahví. Nyní prohlásila, že přímo neviděla, zda umělec nebo jeho přátelé mladíka skleněnou lahví uhodili. Právě skutečnost, zda rapper útočil lahví, nebo se 19letý Jafari pořezal o střepy na zemi, se podle tiskových agentur stala ústředním bodem celého procesu.

Případ byl ostře sledován, navíc se do něj vložil prezident Trump, který už dříve vyzval k propuštění hudebníka a zaručil se za jeho případnou kauci.

Reklama

Výběr článků

Načítám