Hlavní obsah

Americká studentka jde za vraždu britské kolegyně na 26 let do vězení

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Perugia

Dvaadvacetiletá Američanka Amanda Knoxová stráví 26 let za mřížemi za vraždu britské studentky Meredith Kercherové. V pátek o půlnoci o tom rozhodl soud v italské Perugii, který Knoxovou a jejího přítele shledal vinnými ve všech 11 bodech obžaloby.

Foto: Alessandro Bianchi , Reuters

Amanda Knoxová u italského soudu

Článek

Případ vyvolal velký zájem místních, ale i amerických a britských médií. Knoxová a její bývalý přítel, 25letý Raffaele Sollecito, obvinění ze sexuálního násilí a vraždy odmítli. Sollecita posílá soud do vězení na 25 let.

Tehdy 21leté Kercherové, z univerzity v Leedsu podřízli krk při milostných hrátkách na studentské ubytovně v Perugii v listopadu 2007. Podle žalobců byli útočníci pod vlivem drog a možná alkoholu.

Kvůli Kercherové smrti už byl dříve odsouzen 22letý Rudy Guede, kterému soud vyměřil 30 let za mřížemi.

Knoxová při svém závěrečném vystoupení ve čtvrtek apelovala na porotu, aby ji obvinění zbavila. „Bojím se být označena jako něco, co nejsem, a skrze činy, které nejsou moje. Bojím se masky vražedkyně přiložené násilně na mou kůži,“ řekla. Doplnila, že se po dvou letech čekání na rozsudek za mřížemi cítí zmatená, smutná a frustrovaná, jakkoliv se navenek snaží zůstat klidná.

Knoxová už v červnu u soudu vypověděla, že v době vraždy nebyla doma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám