Hlavní obsah

Američan předstíral smrt, aby se vyhnul stíhání za znásilnění. Prozradil ho covid

Glasgow

Čtyřiatřicetiletý Američan Nicolas Rossi, který se snažil vyhnout stíhání za sexuální napadení a znásilnění a předstíral svou smrt, byl zadržen v glasgowské nemocnici, kde byl hospitalizován s těžkým průběhem covidu a byl intubován. Státní zástupce v Utahu nyní žádá jeho vydání.

Foto: Profimedia.cz

Univerzitní nemocnice v Glasgow

Článek

Rossi se ocitl na mezinárodním seznamu zločinců hledaných Interpolem kvůli sexuálnímu napadení v Utahu z roku 2008. Aby se vyhnul stíhání, předstíral, že zemřel a nechal se zpopelnit. Dopaden byl pod novou identitou Arthura Knighta 13. prosince v univerzitní nemocnici Královny Alžběty v Glasgow, kde byl hospitalizován s těžkým covidem.

Podle úřadů je mrtvý, Španělovi se nedaří dokázat, že žije

Koktejl

Utažský prokurátor David O´Leavit přiznal, že kdyby se muž nenakazil koronavirem a nepotřeboval lékařskou péči, stále by nebyl za mřížemi. Podotkl však, že dnes je těžší změnit identitu kvůli sociálním sítím. Odhalen byl Rossi na základě fotografie. Totožnost potvrdily otisky prstů a test DNA, uvedla televize Sky News.

Utažská prokuratura uvedla, že Rossi „utekl ze země, aby se vyhnul stíhání a pokusil se zmást vyšetřovatele i úředníky v jiných zemích, aby uvěřili, že skonal“.

Skotská policie potvrdila, že ho zatkla na základě mezinárodního zatykače.

Užíval různá jména

Rossi podle listu The Guardian na útěku používal řadu pseudonymů: Nicholas Alahverdian, Nicholas Alahverdian Rossi, Nicholas Edward Rossi, Nicholas Alahverdian-Rossi, Nick Alan, Nicholas Brown, Arthur Brown a Arthur Knight.

Několik médií uvedlo, že Alahverdian zemřel 29. února 2020 na lymfom. Web EverLoved dokonce napsal, že bylo jeho tělo spáleno a popel rozptýlen do moře. Toto jméno používal Rossi, když žil v americkém státě Rhode Island, kde dokonce působil v politice.

V Utahu je stíhán v souvislosti se starším případem znásilnění, u kterého se původně neprovedla analýza DNA.

V USA je na něj vydán ještě jeden zatykač v souvislosti se zpronevěrou majetku jeho pečovatele, jemuž sebral kreditní karty a udělal na nich dluhy ve výši 200 000 dolarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám