Hlavní obsah

Afghánec, který v Lyonu zabíjel nožem, je psychicky narušený

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyon

Muž, který v sobotu útočil nožem na předměstí Lyonu, je psychicky narušený, uvedl to tajemník francouzského ministerstva vnitra Laurent Nuñez pro televizi CNews. První výsledky vyšetřování uvádějí, že útočník pochází z Afghánistánu a je žadatelem o azyl.

Foto: Nicolas Vaux-Montagny, ČTK/AP

Muž útočil nožem u stanice metra Laurent-Bonnevay ve Villeurbanne na předměstí Lyonu.

Článek

Lyonský prokurátor Nicolas Jacquet už dříve uvedl, že se útočník částečně přiznal, ale vypovídal zmateně. Tvrdil, že slyšel hlasy, které urážely Boha a přikazovaly mu zabít, sdělil Jacquet.

Zadržený také vypověděl, že v muži, jehož ubodal, poznal člověka, s nímž měl spory.

Útok se odehrál kolem půl páté odpoledne poblíž stanice metra Laurent-Bonnevay ve Villeurbanne na předměstí Lyonu. Muž tam začal náhodně napadat kolemjdoucí. Zabil 19letého člověka, osm dalších lidí bylo zraněno, z nichž tři lidé jsou ve vážném stavu.

Na místě vypukla panika a lidé se začali schovávat, kde se dalo, popsala francouzská média. „Na zastávce autobusu 57 stál muž, který najednou začal bodat všemi směry,” citovala agentura AFP jednu ze svědkyň. Jednu z obětí zasáhl do břicha, jinou do hlavy, další ženě poranil ucho, popsala dívka.

Vyšetřovatelé uvedli, že se muž po zadržení choval velmi zmateně. Motiv činu je zatím nejasný. Teroristickému útoku zatím nic nenasvědčuje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Útok nožem ve FranciiVideo: Reuters

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám