Hlavní obsah

Sídlo OSN v Ženevě čelí nespecifikované hrozbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŽENEVA

Organizace spojených národů posílila ve čtvrtek bezpečnostní opatření ve svém ženevském sídle poté, co ji švýcarské úřady informovaly o možném ohrožení. Organizace však dál funguje. Švýcarsko neuvedlo podrobnosti o hrozbě.

Článek

"Švýcarské úřady kontaktovaly sídlo OSN v Ženevě, aby je informovaly  o možném ohrožení. Neposkytly žádné informace o možných autorech (útoku) a prostředcích, které by (k němu) použily," uvedla mluvčí OSN pro agenturu AP. Dodala, že práce v sídle pokračuje stejně jako obvykle.

Ženevské sídlo postavené v třicátých letech se nachází v rozsáhlém parku, který je obehnán plotem. Pracuje v něm kolem 1600 lidí. Je druhé největší po newyorském.

V sídle právě probíhá  třítýdenní zasedání Rady OSN pro lidská práva. Na něm se mají probírat mimo jiné i stížnosti na některá protiteroristická opatření, která byla přijata po útocích z 11. září 2001. 

Reklama

Výběr článků

Načítám