Hlavní obsah

V Belgii zatčen podezřelý pedofil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Belgičtí policisté dopadli muže, jenž se přiznal, že byl únoscem devítiletého chlapce, který byl od pátku do soboty pohřešován. Spoutaného chlapce nalezli kriminalisté již v sobotu nedaleko domova ve východobelgickém Verviers. Uvedla to agentura Belga.

Článek

Chlapec si v pátek šel hrát ven s kamarádem, ale domů se už nevrátil. V sobotu ho našli svázaného, se zalepenými ústy a poraněného na hlavě na poli ležícím devět kilometrů od Verviers. Nyní je v místní nemocnici.

Jednadvacetiletý únosce, který je podle policie přítelem chlapcovy rodiny, vzal hocha v pátek na vyjížďku autem. Podle policie se pokusil chlapce znásilnit, ale k činu samému nedošlo. V jeho bytě a v jeho počítači však bylo nalezeno mnoho pedofilního materiálu, stejně jako páska totožná s tou, kterou byla chlapci zalepena ústa.

Poranění na chlapcově hlavě způsobily podle prokurátora z Verviersu rány, které mu únosce zasadil, když se hoch snažil uniknout. Zraněný chlapec zůstal ležet na poli a únosce zpanikařil a utekl. Hocha v sobotu na poli nalezl místní farmář.

Podezřelému, který ještě žádný trestný čin nespáchal, hrozí podle prokurátora až 20 let vězení.

Drama připomnělo Belgii pedofilního vraha Dutrouxe. Ten byl zatčen v roce 1996 a následně usvědčen z únosu a znásilnění šesti dívek. Dvě z nich zabil a dvě nechal zemřít hlady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám